En Kuralları Of Yangın Kapısı

Wiki Article

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yönının vazıh olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Her yangın merdiveninin her dü canipında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kadar faktörlere sargılı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının elan mürtefi bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği dair hemfikirler.

Bu nedenle yangın kaynaklı birey kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu manzara yangın merdiveni imalatı bâtınin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine şayan olarak belirlenen bölgelere ve sayılara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün azade bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem bapnın kesifı katıya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya rast ve kolaylıkla açılabilen gestaltya sahiptir.

Kullanılan kapı fitili derunin duman sızdırmazlık şpeşı yoksa elan soylu erki kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim esenlanabilir.

Firmamız ile yapacağınız işlerde, bizler sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen teknoloji ile meşru Yangın Merdiveni Kapısı zorunlulukları da hesap ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını esenlıyoruz.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da uygun maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir seçenek sunar.

Report this wiki page